Nieuw project

For English click here

 

Binnenkort starten wij met een nieuw project

ViiA heeft een project opgezet voor en door jonge statushouders en jongeren  in Amsterdam-Oost. Het doel van het project is om ervoor te zorgen dat a. statushouders en jonge Amsterdammers meer in contact met elkaar komen, b. zij samen de stad Amsterdam gaan verkennen en c. simpelweg meer leuke dingen met elkaar gaan doen. Het thema “vluchtelingen” krijgt misschien wat minder media aandacht als voorheen, maar nu gaat het eigenlijk pas beginnen voor deze groep alleenstaande jongeren. Zij gaan een nieuw bestaan opbouwen in hun nieuwe stad. En wat heb je daarvoor nodig? Een netwerk van vrienden en kenners van de stad en cultuur.

Doel

Het doel van het project is enerzijds het in contact brengen van jonge statushouders met hun jonge stadsgenoten en om hun positie in de Nederlandse maatschappij  (specifiek Amsterdam) te versterken.
Anderzijds is het doel om onderlinge steun en hulp onder jongeren te stimuleren en om te laten zien dat vrijwilligerswerk leuk is en veel veel voldoening geeft.

Samenwerking

We werken in dit project onder andere samen met Academie van de Stad.
Een projectteam van bijna en/of net afgestudeerden gaat vooraf onderzoek doen naar de behoefte onder jonge statushouders en jongeren.

Save the date

Donderdag 23 mei van 16:00 uur tot 18:00 uur vindt er een feestelijke Kick-off plaats. Meer info hierover volgt!

 

Heb je vragen over of interesse in het project? Neem dan contact op met Isabel Sol (projectleider) via 06 25 49 81 68 / 020 495 22 50 of i.sol@viia.nl

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds en VSB Fonds