Afscheid en een nieuw begin

 

 

Amsterdam – Onze lieve collega Judith heeft op 14 augustus haar laatste werkdag gehad bij ViiA. Judith heeft besloten haar dromen na te jagen om in september te starten met een studie Logopedie en een cursus aan het Conservatorium tot zangdocent. Haar gouden keeltje en haar gevoel voor muziek en ritme zal haar veel brengen. Dit zal zeker niet het laatste zijn wat we van Judith horen!  Met voor ons een dubbel gevoel wensen wij haar het allerbeste en veel succes in het najagen van haar dromen!

Maar zoals het gezegde luidt: waar één deur sluit, gaan er anderen open. En dit geldt ook voor ons. Ter opvolging van Judith krijgt ViiA er een nieuwe kracht bij, namelijk Tanne. Een reislustige, energieke dame, die de rol van vrijwilligerscoördinator op zich neemt. Welkom bij het ViiA-team!

Hieronder een kort interview met Judith en Tanne ter afscheid en verwelkoming.

Judith, je bent 1,5 jaar werkzaam geweest bij ViiA. Welk moment is jouw het meest bijgebleven?

Eerlijk gezegd meerdere momenten. Allereest het openingsfeest van ViiA, waarbij er veel enthousiaste vrijwilligers en partners langskwamen. Eindelijk hadden we een mooi pand, waar we samen met vrijwilligers hard aan hebben gewerkt. Dit was een bijzondere dag om samen met de buurt te vieren en om alle vrijwilligers samen te zien. Een andere moment dat mij is bijgebleven is het vrijwilligersfeest op Blijburg. We hadden een bbq en een pubquiz. Er was een ontzettend leuke sfeer was en leuk om alle vrijwilligers te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.

Wat ga je het meest missen?

Mijn leuke collega’s en de gezellige sfeer binnen ViiA. Ik vond het heel bijzonder om vrijwilligers te leren kennen en te zien waar ze uiteindelijk aan de slag gingen. Daarnaast vond ik de verhalen van vrijwilligers erg mooi. Ook het zien van hoe vrijwilligers verder bloeien door middel van vrijwilligerswerk vond ik erg mooi. En dat we echt iets hebben kunnen betekenen.

Wat maakte jouw dag binnen ViiA?

Als er een succesvolle match is ontstaan waarbij de vrijwilliger helemaal op zijn plek is. Ik had laatst een leuke bemiddeling tussen twee oudere Amsterdamse mannen. De vrijwilliger ging bij de hulpvrager op bezoek met als doel om samen naar buiten te gaan. En ik was bij deze bemiddeling aanwezig, maar ik hoefde niks te doen. Alles ging helemaal vanzelf. Er was een ontzettend leuke klik tussen hen twee, met name wanneer het ging over vroeger en voetbal. Dit geeft een kik, wanneer het zo vanzelf gaat.

Wat zijn tips die je je opvolger Tanne zou willen meegeven?

Oh jeetje… ga er op uit! Leer de partners en actieve vrijwilligers kennen, want zo ontdek je hoeveel er te doen is in Oost. En hoeveel initiatieven er zijn binnen dit bruisende stadsdeel.

Hoe kunnen wij jou in de toekomst weer eens naar het ViiA kantoor lokken?

Nou… daar is niet zoveel voor nodig. Een kop thee en gezelligheid van al mijn leuke collega’s.

Wat zou je ViiA toewensen?

Ik wens ViiA alle goeds toe en dat ze nog veel mogen betekenen voor Amsterdam Oost en in de toekomst hopelijk ook voor andere stadsdelen. Ik heb met heel veel plezier bij ViiA gewerkt in een team van betrokken, lieve collega´s en enthousiaste ViiA vrijwilligers op kantoor. De tijd is voorbij gevlogen en ik ga jullie missen.

 Tanne, je bent sinds kort werkzaam bij ViiA. Wat is jou tot nu toe het meest opgevallen?

Hoe ontspannen de sfeer is op kantoor. Het is gezellig en er werken veel vrouwen en dat vind ik top. Daarnaast is het erg interessant dat het een uitzendbureau is voor vrijwilligers, waarbij je ook veel contact hebt met de vrijwilligers zelf op kantoor.

Wat vind je het leukst aan jouw rol binnen ViiA?

Vooral het contact met nieuwe vrijwilligers en partners die een vrijwilliger nodig hebben. Dit met als doel om iemand te helpen. Je wilt echt een goede match maken. Hierbij dien je goed te kijken wie bij elkaar past en wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Wat maakt jou Tanne, DE vrijwilligerscoördinator?

Blanco… grapje. Ik denk dat ik redelijk sociaal ben. Ik heb veel baantjes gehad waarin ik veel met mensen heb gewerkt. Daarnaast heb ik een sociale opleiding gedaan waardoor je sociaal bent ingesteld. Ik ben erg gericht op het helpen van mensen. Daarnaast houd ik van gezelligheid en ben ik altijd in voor een praatje. Hieronder valt ook het hebben van een goed gesprek.

Waarvoor zouden wij jou wakker kunnen maken?

Een gesprek met Michelle Obama.

 Hmm… dat zijn best wat eisen. Is er iets hoe wij als ViiA je wakker kunnen maken?

Een goede match bij ViiA, natuurlijk.

Kijk… daar houden wij van.

 Wat wil je bereiken binnen ViiA?

Dat ik met veel enthousiasme en efficiëntie partners en vrijwilligers aan elkaar kan koppelen, en dat ik onderdeel kan uitmaken van nieuwe spannende projecten waar ViiA aan deelneemt.

 

Foto’s en tekst: Maartje Ouwehand

Comments are closed.