Bestuur & team

Het bestuur

 

 Agnes Snelder, secretaris

Ruim 30 jaar ben ik werkzaam geweest bij verschillende welzijnsorganisaties in Amsterdam en omgeving. Ik heb onder meer bij bureau jeugdzorg, de gemeente Amsterdam en een aantal organisaties voor maatschappelijke dienstverlening gewerkt.  Sinds december 2017 ben ik bestuurslid van Viia. Deze organisatie spreekt mij aan omdat Viia het doel heeft om bewoners met elkaar te verbinden door vraag en aanbod van vrijwilligerswerk op een vernieuwende wijze aan te bieden. Ik vind dat Viia dit op een enthousiaste en inspirerende wijze doet. Als bestuurslid en buurtbewoner wil ik een bijdrage leveren aan verdere ontwikkeling van Viia door mijn kennis en ervaring in te zetten.

 

Marco Luirink, Penningmeester

Carla Bison, notulist

carlaIn 2012 ging ik met pensioen. Dat was hèt moment om vrijwilligerswerk te gaan doen. Gezien mijn drukke privé leven (o.a. oppassen op kleinzoon) wil ik ‘t liefst eenmalige activiteiten doen. En dat lukt zonder meer! Inmiddels heb ik meegewerkt aan het Spektakel, de Buurtmarkt en Aan Tafel. Daarnaast notuleer ik de bestuursvergaderingen van ViiA. Het leuke van het vrijwilligerswerk is, dat je iets voor een ander doet èn dat je er andere vrijwilligers ontmoet.’

 

 

 

 

 

Het team

Nynke Ypenga, directeur

Nynke was erbij vanaf het begin. Ze heeft ViiA vanaf het de grond opgebouwd en is er zo mee meegegroeid.

In 2004 begon ze vanuit haar zolderkamer gewapend met een potje geld, idealisme en veel kennis van het veld met het leggen van de fundering van ViiA. Met een achtergrond in antropologie, richting: beleid, organisatie en management, had ze al kennis van het vormgeven van een organisatie. En door haar werk in de thuiszorg reeds ervaring in het werken met welzijnsorganisaties. Vanaf het begin heeft ze ernaar gestreefd om ViiA haar jonge imago te laten uitdragen. Elke welzijnsorganisatie heeft zijn eigen aanpak, en Nynke wilde graag verschil maken door verfrissende campagnes, en een professionele manier van werken en presenteren. Waardoor je als organisatie je ook de professionals aantrekt met wie je graag samen wilt werken. Daarnaast vindt ze de persoonlijke benadering van vrijwilligers belangrijk, en ook de mogelijkheid om hen direct te kunnen inzetten. Het feit dat ze er vanaf het begin bij was maakt het boeiend om met haar over het ontstaan van ViiA en de ontwikkeling van vrijwilligerswerk op zich te praten.  ‘Er zit zoveel geschiedenis in, ik kan een dag volpraten over mijn werk!’

 

Samira Rabih Senhaji, vrijwilligerscoördinator

samiraMijn naam is Samira Rabih Senhaji , matchmaker in hart en nieren. Na 12 jaar als intercedent op een uitzendbureau te hebben gewerkt ben ik sinds 2008 in dienst bij ViiA. Als vrijwilligerscoördinator vind ik het belangrijk om de perfecte match te maken tussen gemotiveerde vrijwilligers en organisaties en of bewoners die de hulp van vrijwilligers hard nodig hebben. Elke match is voor mij een uitdaging, omdat ik het belangrijk vind dat een vrijwillig(st)er op de juiste plek met plezier vrijwilligerswerk kan doen.

 

Arianne den Haan, Vrijwilligerscoördinator en Kennismarkt Oost

Arianne begon in 2012 eerst als vrijwilliger bij ViiA. Ze was net naar IJburg verhuisd en had altijd al vrijwilligerswerk gedaan. Haar aanmelding voor vrijwilligerswerk in haar nieuwe buurt was een logische stap. Via deze weg heeft ze gewerkt bij een woongroep voor meervoudig gehandicapte dames, waarvoor ze assisteerde bij activiteiten. Daarnaast hielp ze bij een theaterfestival op IJburg. Zo raakte ze bekend met ViiA, en toen er een oproep voor vrijwilligers coördinator werd gedaan, solliciteerde ze op deze functie. Sinds 2014 werkt ze als medewerker voor ViiA, en sinds begin 2017 in haar huidige functie als onder andere projectleider voor het ViiA-VitA team. ‘Het is heel bevredigend om mensen die hulp nodig hebben echt te kunnen helpen. Aan de vrijwilligerskant is het contact ook heel prettig en je merkt dat het voor de vrijwilliger ook echt iets oplevert. Dit hoeft niet altijd perse tastbaar te zijn, maar kan een verrijking van je leven betekenen, of een andere blik op je medemens.’

 

 

Isabel Sol, communicatieadviseur, projectleider Sync project

Als vrijwilliger heeft Isabel gewerkt bij Gastvrij Oost, waar ze hielp om projecten voor vluchtelingen op te zetten. Halverwege 2016 kwam ze bij ViiA in dienst. Buurtgericht en lokaal gericht werken vindt ze belangrijk en dit sloot uiteraard perfect aan bij een organisatie als ViiA. De verhuizing eind 2017 naar een eigen pand is volgens Isabel een belangrijke stap voor ViiA.  Ze wil met ViiA loskomen van het traditionele imago van een welzijnsorganisatie, door de nieuwe ruimte die ze nu hebben ook te gebruiken voor andere projecten. Subsidies worden geschrapt dus er moeten andere manieren bedacht worden om geld te verdienen. ‘We kunnen bijvoorbeeld ons pand beschikbaar stellen voor kunst, of presentaties over duurzaamheid door studenten. Door andere dingen aan te bieden trek je een andere groep mensen aan die zelf nog onbekend zijn met wat er mogelijk is in vrijwilligerswerk.’ Volgens Isabel bestaan er nog te veel ouderwetse ideeën over ‘de vrijwilliger’. Ze wil met ViiA  hier een grotere rol in spelen, om zo vrijwilligerswerk in een ander licht te zetten.

 

Wanda de Winter, visueel verhalenverteller 

 

Ik ben Wanda. Ik ben geïnteresseerd in allerlei soorten mensen en culturen en heb zelf ook via ViiA vrijwilligerswerk gedaan.

Ik vind fotograferen erg leuk en vanaf volgende week ga ik een fotografieopleiding volgen ook! Ik vind vooral de combinatie tussen fotografie en het sociale aspect leuk!

Wanda heeft gereageerd op: ViiA zkt. (visueel) verhalenverteller