FAQ | Meest gestelde vragen

Hier ziet u een overzicht van de meest gestelde vragen:

Hoe en waar kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?
Er zijn meerdere mogelijkheden om je aan te melden: - via onze website kun je het inschrijfformulier direct invullen - telefonisch via 020-4952250 - loop bij een van onze vestigingen naar binnen, de adresgegevens staan onder contact op deze website
Ik heb een leuke vacature gezien, wat nu?
- Via deze website kun je direct reageren op een vacature. Wij nemen dan contact op voor het maken van een afspraak. - Je kunt telefonisch contact opnemen via 020-4952250. - Je kunt binnen lopen bij een van onze vestigingen.
Hoeveel tijd ben ik kwijt aan vrijwilligerswerk?
- Dat hangt af van je eigen wensen en beschikbaarheid. Het is mogelijk om een of meerdere keren per week aan de slag te gaan, maar ook maandelijks of eenmalige activiteiten. Je kunt bij ons aangeven wat je voorkeur heeft.
Kan ik ook een afspraak maken om me in te schrijven?
Dat kan! Tijdens een persoonlijk intakegesprek kunnen wij je adviseren over het vrijwilligerswerk dat bij je past en we helpen je bij het maken van een keuze.
Ik kan geen passende vacature vinden, wat nu?
We krijgen wekelijks nieuwe vacatures binnen. Als er nu geen passende vacatures zijn dan kun je wel ingeschreven worden. We houden je dan op de hoogte van nieuwe vacatures.
Wat kan ik verwachten van een vrijwilligerscoach?
Ze bieden een luisterend oor, geven advies of kijken samen met jou naar openstaande vacatures. Ook houden ze voortgangsgesprekken om te kijken hoe het met je gaat in je vrijwilligerswerk.
Waarom moet ik me inschrijven bij ViiA als ik vrijwilligerswerk voor een andere organisatie ga doen?
ViiA werkt als een uitzendbureau. Door je als vrijwilliger bij ViiA in te schrijven krijgen we een goed beeld van je ervaringen, kwaliteiten en wensen. ViiA treedt op als bemiddelaar tussen vrijwilligers en buurtbewoners en organisaties. Daarom is het belangrijk dat we over je gegevens beschikken zodat we een goede match kunnen maken. Verder kun je terugvallen op de Vrijwilligersvangnet verzekering van ViiA en verrassen we onze vrijwilligers met een jaarlijks vrijwilligersfeest en een kerstattentie.
Wanneer is werk vrijwilligerswerk?
Vrijwilligerswerk is werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht t.b.v. anderen of de samenleving.
Ik zoek vrijwilligers, hoe kan ik een vacature aanmelden?
Op onze website staat onder ‘ik zoek vrijwilligers’ een vacatureformulier. Er is een versie voor buurtbewoners en organisaties. Dit formulier kan ingevuld en terug gestuurd worden. Wij bekijken de aanvraag en laten weten of de vacature geplaatst kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 020-4952250.
Zijn er kosten aan verbonden om een vacature bij jullie te plaatsen?
In Amsterdam Oost zijn geen kosten verbonden aan het plaatsen van een vacature. Wel stellen we het op prijs als je iets terug kunt doen in de vorm van een bericht op onze facebookpagina, het vermelden van ons logo op jullie website of het ophangen van een poster. Deze mogelijkheden staan ook op het vacatureformulier vermeld. Gaat het om een aanvraag vanuit een ander stadsdeel dan Amsterdam Oost, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden!
Hoe lang duurt het voordat er een vrijwilliger wordt gevonden voor mijn vacature?
Onze vrijwilligerscoördinatoren doen hun uiterste best om snel een geschikte vrijwilliger te vinden. Maar dat hangt natuurlijk ook af van de werkzaamheden zelf, de eisen die aan een vrijwilliger gesteld worden, de frequentie van het vrijwilligerswerk, de reistijd, de doelgroep. We kunnen dus helaas geen garanties geven.
Ik doe vrijwilligerswerk en wil graag een cursus volgen, kan dat?
Als je interesse hebt in een training, cursus of opleiding, kijk eens op http://oost.kennismarkt.amsterdam om te zien of er iets tussen staat wat bij je past.
Ik doe vrijwilligerswerk en wil graag (meer) contact met andere vrijwilligers, hoe doe ik dat?
Tijdens de bijeenkomsten die ViiA organiseert, kun je je verhaal kwijt en heb je de mogelijkheid met anderen te overleggen. Kom bijvoorbeeld naar het jaarlijkse vrijwilligersfeest, waar je vele andere vrijwilligers kunt ontmoeten.