Stichting ViiA

Privacy & Cookies

Privacyverklaring ViiA  (versie 4 december 2017)

Om je goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt Stichting ViiA (verder ViiA) je persoonsgegevens. We hebben zorgvuldig vastgelegd hoe we dat doen.

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. In deze Privacy Verklaring laten we je weten welke gegevens we verzamelen en vastleggen als je onze websites gebruikt en/of je inschrijft bij ViiA en waarom we deze gegevens verzamelen. Ook verduidelijken we aan wie de gegevens worden verstrekt en wie de gegevens mag verwerken. Zo snap je precies hoe wij werken. Deze Privacy Verklaring is van toepassing op alle diensten van ViiA

ViiA respecteert de privacy van alle vrijwilligers, hulpvragers, flexkrachten, kandidaten, werknemers en andere bezoekers van haar websites en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. ViiA handelt in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Door diensten van ViiA te gebruiken, dan wel door de websites van ViiA te bezoeken verklaar je akkoord te gaan met deze Privacy Verklaring.

Waarvoor gebruiken we je persoonsgegevens?

Wanneer je je inschrijft via onze website en/of aanmeldt voor één van onze diensten,  waaronder bemiddeling, werving en selectie en matching (hierna: de dienstverlening) vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om deze diensten uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers.

Wat zijn persoonsgegevens?

Bij persoonsgegevens kun je denken aan je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Maar ook wat voor soort vrijwilligerswerk je wilt doen of nodig hebt en of je daar mogelijk beperkingen bij ervaart. Dit soort gegevens krijgen wij van je als je bijvoorbeeld het aanmeldformulier invult, bij de intake of het kennismakingsgesprek, via een brief, e-mail of als je met ons belt. Wanneer je een e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Ook als je onze website bezoekt, verstrek je ons in sommige gevallen persoonsgegevens. Bijvoorbeeld in de vorm van een IP-adres of een cookie.

 

Bijzondere Persoonsgegevens
ViiA legt uitsluitend bijzondere persoonsgegevens (zoals bedoeld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens) vast na jouw toestemming.

In het kader van de dienstverlening legt ViiA gegevens vast in haar database ten behoeve van het gebruik door ViiA en in deze Privacy Verklaring genoemde derden.

Wij leggen de volgende gegevens vast of kunnen deze vastleggen:

  • In ieder geval: (Voor)naam, adres, woonplaats, geslacht, geboortedatum, emailadres en telefoonnummer en de functieprofielen waar je interesse in hebt.
  • cv, diploma’s, personele documenten,  foto,  , evt. informatie over opleidingen voor zover je dat aan ons wilt verstrekken;
  • Gegevens over beschikbaarheid en ervaring;
  • Bankrekeningnummer in bepaalde gevallen bijvoorbeeld voor het vergoeden van de VOG
  • VOG indien nodig voor de klus
  • Overige zaken voor zover wettelijk vereist (denk aan een VOG) of voor zo ver daarvoor toestemming is gegeven door jou bijvoorbeeld de reden waarom je een vrijwilliger nodig hebt of beperkingen die van belang zijn bij het uitvoeren van vrijwilligerswerk.

Van wie verwerken we persoonsgegevens?

Van alle personen met wie we contact hebben, of die een website van ViiA bezoeken, kunnen we persoonsgegevens verwerken. Dit zijn vrijwilligers, hulpvragers en/of hun vertegenwoordigers. Ook verwerken we persoonsgegevens van  medewerkers, bestuurders, contactpersonen van organisaties, leveranciers of partners van ViiA.

Waarvoor gebruiken we uw persoonsgegevens?

ViiA verwerkt uw persoonsgegevens ten behoeve van een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering, in het bijzonder in het kader van het uitvoeren van de volgende activiteiten:

  • Wij verwerken persoonsgegevens om ervoor te zorgen dat wij een goede match kunnen maken tussen een vrijwilliger en een hulpvrager.
  • Wij gebruiken de gegevens om je te kunnen helpen als je een vraag hebt of een probleem ervaart tijdens het vrijwilligerswerk.
  • Wij gebruiken de gegevens voor managementinformatie en om te kunnen verantwoorden aan onze financiers. Dit gebeurt echter alleen in aantallen en altijd anoniem.
  • Wij gebruiken persoonsgegevens om de veiligheid van onze hulpvragers en vrijwilligers zo goed mogelijk te beschermen bijvoorbeeld met behulp van een verklaring omtrent gedrag (VOG).
  • Wij gebruiken de gegevens voor het sturen van vacatures en nieuwsbrieven en uitnodigingen voor onze eigen evenementen zoals bijvoorbeeld het vrijwilligersfeest.
  • We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacyverklaring tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.
  • De informatie wordt niet met andere derden gedeeld. Onze werknemers en coaches zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Toezicht op het verwerken van persoonsgegevens

De regels over het beschermen van je persoonsgegevens zijn vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet erop toe dat deze wet wordt nageleefd.

Al onze medewerkers en coaches hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. Dat betekent dat zij zorgvuldig omgaan met de gegevens die jij ons toevertrouwt. Je kunt ons altijd vragen welke persoonsgegevens bij ons bekend zijn. Ook kun je ze laten corrigeren als ze niet juist zijn.

Wilt u uw persoonsgegevens inzien?

Wil je zien welke persoonsgegevens van jou bij ons bekend zijn? Dan kun je gebruikmaken van je ‘Recht van inzage’. Stuur dan je verzoek naar:

ViiA
Beukenweg 3A
1092 AX Amsterdam

Of via de mail naar je contactpersoon of info@viia.nl

Wilt je dat we je gegevens verwijderen of corrigeren?

Als je persoonsgegevens niet kloppen, dan kun je de ViiA vragen om deze gegevens aan te passen. Dit noemen we het ‘Recht van correctie’. Als je niet langer wilt dat je gegevens bij ViiA bekend zijn dat kun je ons vragen deze te verwijderen.

Onderaan iedere mailing vind je de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen of om je af te melden.

Als je je gegevens aan wilt passen of jezelf uit onze bestanden wilt laten halen, kunt je contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens:

ViiA
Beukenweg 3A
1092 AX Amsterdam

Of via de mail naar je contactpersoon of info@viia.nl

Wij zullen de informatie verwijderen, indien en voor zover het wettelijk is toegestaan dit te doen.
Deze privacyverklaring is van toepassing op de diensten van ViiA. Je dient je ervan bewust te zijn dat ViiA niet verantwoordelijk is voor het privacyverklaring van andere sites en bronnen.  ViiA respecteert de privacy van iedereen en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan deze verklaring voldoen. Als je vragen hebt over dit privacyverklaring, kun je contact met ons opnemen:

Stichting ViiA
Beukenweg 3A
020-4952250

info@viia.nl

 

Cookieverklaring Stichting ViiA [versie 24-05-2018]

“Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.”

Cookies helpen ons om onze site te verbeteren en om een betere en meer persoonlijke service te leveren. Ze stellen ons in staat om:

  • een beeld te krijgen van de grootte van onze doelgroep en het gebruikspatroon;
  • informatie op te slaan over uw voorkeuren, zodat wij onze site kunnen aanpassen aan uw individuele interesses;
  • uw zoekopdrachten te faciliteren; en
  • u te herkennen wanneer u terugkeert naar onze site.

    We gebruiken de volgende cookies:

  1. Noodzakelijke cookies
    Deze cookies zijn essentieel voor het correct functioneren van websites.
  2. Functionele cookies
    Deze cookies zijn bedoeld om ons in staat te stellen de bruikbaarheid en prestaties van websites te verbeteren en om verschillende functies te bieden.
  3. Analytische cookies (Google Analytics)
    Deze cookies worden gebruikt om uw bezoek aan onze websites te analyseren. We analyseren het aantal bezoekers van onze websites, de duur van de bezoeken, de volgorde van de bezochte pagina’s en of er wijzigingen moeten worden aangebracht aan de website. Met behulp van de verzamelde informatie, kunnen we onze websites nog gebruiksvriendelijker maken. Deze cookies worden ook gebruikt om mogelijke technische problemen op de websites op te lossen.

“Gebruik van permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jouw IP-adres herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.”

 

“Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.”

“Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

“Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”

“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

“Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.”

“In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.”


MEER INFORMATIE OVER COOKIES?
Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet

Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen
Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising