Sync Project

Voor Arabisch klik hier
Voor Amharic klik hier
For English click here

 

Het SYNC Project

 

SYNC Project

ViiA heeft een project opgezet voor en door jonge statushouders en jongeren  in Amsterdam-Oost. Het doel van het project is om ervoor te zorgen dat

a. statushouders en jonge Amsterdammers meer in contact met elkaar komen,

b. zij samen de stad Amsterdam gaan verkennen en

c. simpelweg meer leuke dingen met elkaar gaan doen.

Een grote groep vluchtelingen heeft eindelijk een Nederlandse status gekregen, wat prachtig nieuws is, maar nu gaat het eigenlijk pas beginnen voor deze groep alleenstaande jongeren. Zij gaan een nieuw bestaan opbouwen in hun nieuwe stad. En wat heb je daarvoor nodig? Een netwerk van vrienden en kenners van de stad en cultuur.

Doel

  • Het doel van het project is enerzijds het in contact brengen van jonge statushouders met hun jonge stadsgenoten en om hun positie in de Nederlandse maatschappij  (specifiek Amsterdam) te versterken.
  • Anderzijds is het doel om onderlinge steun en hulp onder jongeren te stimuleren en om te laten zien dat vrijwilligerswerk leuk is en veel veel voldoening geeft.

Samenwerking

We werken in dit project onder andere samen met Academie van de Stad.
Een projectteam van bijna afgestudeerden doet momenteel vooronderzoek naar de behoefte onder jonge statushouders en jongeren.

Aanmelden

Ben je ongeveer tussen de 18 en 30 jaar en heb je interesse als vrijwilliger klik hier voor de vacatures en om je aan te melden.

Ben je ongeveer tussen de 18 en 30 jaar, heb je een vluchtachtergrond en wil je graag deelnemen aan het project? Of wil je iemand anders aanmelden? Geef de naam, telefoonnummer en/of email door aan:

Isabel Sol (projectleider) via 06 25 49 81 68 (bellen of Whatsapp) / 020 495 22 50 of i.sol@viia.nl

 

Heb je overige vragen of interesse in het project of wil je op een andere manier bijdragen, dan horen we dat natuurlijk ook graag.

 

Sync komt van het woord synchronicity, oftewel synchroniciteit, wat letterlijk gelijktijdigheid betekent.
Sync geeft een moment aan waarin meerdere betekenisvolle gebeurtenissen tegelijk gebeuren met een waardevol verband ertussen. 

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds en VSB Fonds