Het SYNC Project

For English click here      Voor Arabisch klik hier      Voor Amharic klik hier

Het SYNC Project

 

Het SYNC project verbindt jonge Amsterdammers en nieuwe Amsterdammers tussen de 18 en 31 jaar in Amsterdam-Oost om de gezelligheid in onze mooie stad te bevorderen.

Een Amsterdams welkom

Enerzijds is het SYNC Project er voor nieuwe Amsterdammers. Een grote groep vluchtelingen is veilig in Nederland aangekomen, wat prachtig nieuws is, maar nu gaat een heel nieuw avontuur beginnen voor deze groep alleenstaande jongeren. Zij gaan een nieuw bestaan opbouwen in hun nieuwe stad. En wat heb je daarvoor nodig? Een netwerk van vrienden en kenners van de stad en cultuur.

Op reis in je eigen stad

Anderzijds biedt het SYNC project jonge Amsterdammers die al langer in deze stad wonen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met vrijwilligerswerk. Het biedt deelnemers de kans om te ervaren hoe leuk het is om buiten je eigen bubbel te stappen en contact te maken met nieuwe stadsgenoten met een andere cultuur en achtergrond. Wat helemaal mooi is, is dat jij je ook mag opgeven met een vriend, vriendin, partner of collega! Je gaat namelijk als duo aan de slag. Dit biedt jou flexibiliteit en zo leert de nieuwkomer aan wie je gekoppeld direct twee leuke mensen kennen.

 

Missie

  • Het doel van het project is enerzijds het in contact brengen van jonge statushouders met hun jonge stadsgenoten en om hun positie in de Nederlandse maatschappij  (specifiek Amsterdam) te versterken.
  • Anderzijds is het doel om onderlinge steun en hulp onder Amsterdammers te stimuleren, netwerken te verbreden en om te laten zien dat vrijwilligerswerk leuk is en veel veel voldoening geeft.

Opzet

  • ongeveer één keer per week met elkaar afspreken. Dit kan gelijktijdig met de andere vrijwilliger, of om de week apart
  • Amsterdam verkennen en leren over elkaars cultuur
  • elkaar leren kennen, socialen activiteiten ondernemen en eventueel jouw eigen netwerk openstellen
  • de basis is informeel en gelijkwaardig contact (geen hulpverlening of begeleiding)
  • duur van het traject is 4-6 maanden

 

Samenwerking

We werken in dit project onder andere samen met Academie van de Stad.
Een projectteam van bijna afgestudeerden doet momenteel vooronderzoek naar de behoefte onder jonge statushouders en jongeren.

 

Aanmelden

Ben je ongeveer tussen de 18 en 30 jaar en heb je interesse als vrijwilliger klik hier voor de vacatures en om je aan te melden.

Ben je ongeveer tussen de 18 en 30 jaar, heb je een vluchtachtergrond en wil je graag deelnemen aan het project? Of wil je iemand anders aanmelden? Geef de naam, telefoonnummer en/of email door aan:

Ilona Hol

i.hol@viia.nl /06-25498168 of 020-495 22 50

 

Heb je overige vragen of interesse in het project of wil je op een andere manier bijdragen, dan horen we dat natuurlijk ook graag.

 

Sync komt van het woord synchronicity, oftewel synchroniciteit, wat letterlijk gelijktijdigheid betekent.
Sync geeft een moment aan waarin meerdere betekenisvolle gebeurtenissen tegelijk gebeuren met een waardevol verband ertussen. 

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds en VSB Fonds

Over VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Voortgekomen uit de ruim tweehonderd  jaar oude ‘Maatschappij Tot Nut van ’t Algemeen’, zet het zich in om alle burgers bij de samenleving te betrekken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het fonds bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar € 26 miljoen donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.