Training: Hoe werf je vrijwilligers?

In een tijd waarin veel organisaties te maken hebben met een teruglopend vrijwilligersaantal en aangeven moeite te hebben met het vinden van vrijwilligers, vindt ViiA juist veel nieuwe vrijwilligers.

ViiA heeft veel ervaring met het werven, selecteren en inzetten van vrijwilligers. Er zijn nog steeds heel veel mensen die bereid zijn zich in te zetten voor een ander, we moeten het alleen wel op de juiste manier vragen!  Voor dat vragen gebruiken we slimme technieken uit de marketing en uit de professionele werving- en selectiebranche.

In een training van twee dagdelen gaan we met jullie aan de slag. We zoeken samen met jullie uit wie je nodig hebt en hoe je die vrijwilligers vindt. We bespreken welke technieken eraan ten grondslag liggen zodat je ook snapt waarom het op die manier beter werkt.

Indien gewenst kunnen we ook nog aandacht besteden aan hoe je de geworven vrijwilliger vervolgens vasthoudt of andere vraagstukken rondom het inzetten en werken met vrijwilligers.

Aan het einde van de training heb je een kant en klaar plan van aanpak, speciaal voor jouw organisatie waarmee in je eigen organisatie aan de slag gaat om vrijwilligers te werven.

Er zijn drie mogelijkheden:

Een maatwerktraining:

Samen met je collega’s (ca. 6 maximaal) volg je de training bij ons of op een door jullie aan te wijzen locatie. We stemmen de training helemaal af op jouw organisatie. Interesse? Neem contact op!

Open inschrijving:

We bieden regelmatig trainingen aan (klik hier voor agenda). Je kunt je er voor aanmelden, alleen of met collega’s. Bij deze trainingen zijn meestal ook mensen van andere organisaties aanwezig. Interesse? Neem contact op met Nynke Ypenga, N.Ypenga@viia.nl of 020-4952250

Advies:

Indien gewenst kunnen we je ook werk uit handen nemen door jouw organisatie te adviseren op het gebied van vrijwillige inzet, een communicatieplan gericht op het werven van vrijwilligers voor je te schrijven of een deel van de werving voor jullie uit te voeren. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Hieronder vind je meer informatie:
Algemene voorwaarden ViiA training en advies
Klachtenregeling ViiA training en advies
Leveringsvoorwaarden Open trainingen